Az első saját készítésű étel
2011.09.24. 21:43Őszinte leszek. A spanyol kulinária nem vesz le a lábamról. Oké, a sonka az best of kategória meg a sajt is, de nagyjából itt meg is áll a tudomány.
Eddig a spanyol nemzeti és a valencia-i ételek közül, amire azt mondom, hogy ízlett, az a paella. Az tényleg finom.
Ennek fényében úgy gondoltam, hogy csinálok magamnak valami ennivalót.
Rengeteg alapanyag van, amiből jobbnál jobb ételeket lehet(ne) csinálni.
Például az articsóka (alcachofa), az olivabogyó, a sokféle kagyló és tengeri herkentyű stb. Majd kísérletezem én is. Ezek az ételek jelentősen olcsóbbak itt, mint otthon.
Nos, nem csináltam olyan nagyon macerás dolgot, csak a csirkét kellett megsütni. Viszont olyan jóízűen ettem meg, ahogy eddig még mást nem.
Pirított csirkemell paradicsomos salátával, ezersziget ízű salátaöntettel
(mert igazából úgy nézett ki, mint egy majonéz, de az íze az az ezerszigetre hasonlít)
Voilá:
Nagyon finom volt, jól is esett.
A holnapi menü ugyanez lesz, mert kicsit sok lett a hús, viszont előtte spenótkrémlevest fogok enni. Itt a Knorr gyárt kis dobozos levest, kár, hogy otthon nem. Persze a minőségéről csak holnap tudok nyilatkozni.
Viszont így néz ki:
Ami a dobozra van írva: Spenótkrémleves sajttal és zöldfűszernövénnyel, ami itt petrezselyem.
Az az extrafino nestlé csoki pedig EXTRAFINOM!
A bejegyzés trackback címe:
https://valevale.blog.hu/api/trackback/id/tr303253963
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.